Ze pakt niet graag de spotlights, maar zo'n 50e verjaardag is een uitzondering, toch?

Niet al onze prinsessen staan graag in de aandacht, en daar valt prinses Annette zeker onder. Maar op je vijftigste verjaardag moet het éven kunnen, vinden wij.

Het is vandaag dubbel (Paas)feest in Amsterdam: daar blaast prinses Annette vandaag (maandag) 50 kaarsjes uit, ongetwijfeld samen met prins Bernhard Jr. en hun drie kinderen Isabella (over een paar weken 20), Samuel (over een paar weken 18) en Benjamin (net 14, hieronder niet op de foto).

Article continues after the ad

Van eerdere jaren weten we dat ze op haar grote dag nog wel eens figureert op het Instagram-account van haar prins…

…en sowieso siert ze wel vaker die van dochter Isabella…

...waar ze wordt gepresenteerd als 'de gekste moeder'.

Maar al dat Insta-geweld ten spijt, leeft Annette toch het liefst lekker buiten de spotlights, behalve als de koninklijke familie haar eens nodig heeft. Haar laatste royal-portret stamt alweer uit 2015, wat maar aangeeft dat het geen enorme rol speelt in haar leven.

Al vanaf haar bruiloft maakte Annette, voluit Hare Hoogheid Annette prinses van Oranje-Nassau, van Vollenhoven-Sekrève, duidelijk dat ze niet als prinses door het leven wilde, maar ‘gewoon als Annette’. Op haar werk bleef ze altijd Annette Sekrève.

Annette en Bernhard leerden elkaar kennen tijdens hun studies in Groningen, waar hij Economie en zij Psychologie studeerde. Voor hun verloving woonden ze al samen op een woonboot in Amsterdam. Ze zouden ook nadat ze kinderen kregen in de hoofdstad blijven wonen.

Daar maakte Bernhard furore als ‘de woningkoning’, en hij pakte natuurlijk nog een paar keer vaker de spotlights. Annette bleef zich op haar eigen werk storten, al was ze wel altijd de eerste om haar man te steunen bij zijn Hollandse 100. Sinds 2015 zamelt hij met het sportevenement geld in voor onderzoek naar lymfeklierkanker, de ziekte die hij in 2013 bleek te hebben maar waar hij van herstelde.

Over Annette’s eigen werk is bitter weinig bekend, precies zoals ze het wil. Ze werkte jarenlang als begeleidster in de gehandicaptenzorg, en is al jaren lid van verschillende comité’s en raden op het gebied van onder andere kinderen en jongeren met autisme.

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in