Willem-Alexander en Máxima zijn nog steeds in het Duitse Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg voor een staatsbezoek. De Oranjes bezoeken deze ochtend het scheepsbouwbedrijf MV Werften in Rostock. Hier krijgen ze uitleg over het belang van vakmanschap bij de bouw van (cruise)schepen. Binnen het bedrijf is er ook veel aandacht voor het opleiden van jongeren. Een drukke ochtend!

Onder de noemer #throwbacktuesday blikken we terug op gisteren.

Article continues after the ad

Trade Dinner

Te beginnen met de avond, toen het Trade Dinner (in het Kurhaus Warnemünde) van de handelsdelegaties scheeps- en jachtbouw, kustbescherming en jonge agrarische ondernemers op het program stond. 

Bijeenkomst over kunstbescherming

Eerder die dag was het Koningspaar aanwezig bij een bijeenkomst over kustbescherming. Zowel Nederlandse als Duitse wetenschappelijke instellingen hebben hun handtekening gezet onder een intentieverklaring - om samen te werken tegen de gevolgen van klimaatveranderingen aan de kust.

Schloss Schwerin

Rond het middaguur hield Willem-Alexander een toespraak in Schloss Schwerin (waar ook de lunch was) over de bijzondere band tussen Nederland en Duitsland. “Wat in de Hanzetijd is gegroeid, is nog steeds zichtbaar. Wij herkennen iets in elkaar: ondernemingsgeest, de wil tot samenwerking. Die herkenning maakt onze band zo sterk.”

Morgen, woensdag trekken de Oranjes ook nog door buurland Duitsland. Wil je hen op de voet volgen? Houd Nouveau.nl in de gaten. En geniet mee!

Bron & beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in