Eloise van Oranje is onze favoriete royal online!

Dat gravin Eloise van Oranje (18), de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, enthousiast is over Instagram is geen geheim. En het leuke is dat ze er écht interactief op is. Zo was ze openhartig in haar eerste live-chat over haar liefdesleven én haar achternaam, met hier en daar een grapje – leuk mens!

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

graduation today 🤩🥂🎓 #ʏᴇᴀʀ2020

Een bericht gedeeld door ELOISE ⚡️⚡️⚡️ (@eloisevanoranje) op

Eloise maakte bekend dat ze is toegelaten tot de hotelschool in Amsterdam. Een van haar volgers vroeg of dat misschien te danken was aan haar achternaam. "Ik vind dat soort vragen of opmerkingen niet echt fijn’’, was Eloise's reactie. 'Dat geeft de indruk alsof ik er niet voor gewerkt heb. Jullie willen niet weten hoe erg ik voor mijn selectiedag geleerd heb en gewoon alles heb onderzocht en heel veel mensen heb gevraagd hoe zij het hebben gedaan." Ze onderstreepte dat ze het op eigen kracht doet: "Ik heb het gevoel dat als ik echt mijn best ergens voor doe en echt de motivatie ergens voor heb... ik heb het gewoon door mezelf gedaan."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

love you to the moon and back

Een bericht gedeeld door ELOISE ⚡️⚡️⚡️ (@eloisevanoranje) op

Eloise, die momenteel nog bij haar ouders in Den Haag woont, begint eind augustus aan haar opleiding. Wat ze wil worden, weet ze nog niet. Het eerste jaar gaat ze intern, daarna gaat ze pas op kamers en vindt dat 'de normaalste zaak van de wereld'. Ze krijgt naar eigen zeggen ‘ziek vaak’ de vraag of ze in een paleis of kasteel woont. Dat is niet het geval: "Gewoon een normaal huis." Buigen voor haar familie doet ze ook niet. "Ik heb een heel normaal leven, dat is superfijn. Ik ben er heel erg dankbaar voor. Ik vind het veel chiller om gewoon een normaal leven te leiden."

Eloise wilde geen vragen beantwoorden over haar nichtjes, de A'tjes, maar ging wel in op haar liefdesleven. Ze heeft geen vriend, had er eerder wel een en heeft weleens gezoend, onthulde ze. En als ze moet kiezen tussen een vriend of pizza, gaat ze voor dat laatste. Hoe ze haar oom, de koning, noemt? "Gewoon Alexander, Alex." Zelf wordt ze door vrienden trouwens vaak Elo, Elolo of Lo genoemd.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ELOISE ⚡️⚡️⚡️ (@eloisevanoranje) op

La Oranje waagde zich zelfs nog even op politiek terrein toen een volger vroeg wat ze vindt Kanye Wests capriolen (de rapper wil president van de Verenigde Staten worden). "Ik vind dat Amerika een grote grap is," zei ze en kan dat ook zeggen, want aan regels hoeft ze zich naar eigen zeggen niet te houden: "Ik weet gewoon van mezelf wat ik beter wel en niet kan posten. Geen regels, helemaal niet."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

soms ben je wel lief 💛💛💛

Een bericht gedeeld door ELOISE ⚡️⚡️⚡️ (@eloisevanoranje) op

Verder nog wat? Eloise, hier met haar zusje, krijgt kleedgeld, wordt steeds vaker herkend op straat en zou alleen een tattoo met betekenis nemen, verklapte ze. En op de vraag of ze eigenlijk van haar familie houdt, kwam het antwoord snel: "Ja tuurlijk. Het is gewoon familie."

Foto's (c) Eloise van Oranje 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in