Het is niet altijd makkelijk, een leven in de spotlights.

Achttien jaar is ze nog maar, en hoewel ze zelf voor het voetlicht heeft gekozen (ze deelt haar leven via Instagram, al is dat wel wat uit de hand gelopen met inmiddels 200.000+ volgers) komt Eloise van Oranje er nu snel achter hoe zwaar al die aandacht weegt op haar (studenten)leven. En haar privéleven.

Article continues after the ad

"Ik heb één keer in een interview gezegd dat ik met iemand ging", vertelt Eloise in de podcast FOMOFIEL. "Een dag later maakte ik het uit. Dat fragment over mijn dateleven wordt nog steeds gebruikt en kwam zelfs voorbij in De slimste mens. Sindsdien deel ik er niks meer over. Er ligt te veel druk op."

Wijde wereld

Het zal Willem-Alexander en Máxima sterken in hun geloof dat zij de juiste keuze maken door hun meiden zo lang mogelijk uit de pers te houden. Dat hebben Constantijn en Laurentien ook altijd gedaan, maar Eloise, het oudste kleinkind van prinses Beatrix, was nu eenmaal klaar om de wijde wereld in te trekken.

Ze is openhartig over haar leven, werkt aan een boek, deelt de inhoud van haar kledingkast, haar studentenkamer, maakt dansjes met haar ouders. Alles wat een moderne student normaal ook zou doen (minus dat boek dan). En dat studentenleven gaat ook in coronatijden gewoon door, bekende de gravin.

Corona

Ze heeft drie keer in quarantaine gemoeten en één keer zelf corona gehad. "Ik wist niet eens dat ik het had", zegt ze daarover. "Maar ik had voor de zekerheid getest en toen was 'ie positief. Ik voelde me niet slecht, niet eens hoofdpijn of buikpijn."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in