We gaan even met een vergrootglas door ZM's kantoor.

De mooie foto van koningin Máxima zagen we al eerder, nu is het tijd om nader kennis te maken met het andere home decor in de kamer van koning Willem-Alexander. Die, Majesteit of niet, verrassend pragmatisch blijkt te zijn aangelegd #onbinzûnig.

Article continues after the ad

In de boekenkast een boek over de Lyngen Alps in Noord-Noorwegen (cadeautje van kroonprins Haakon?), het in de context van het staatshoofd vrij hilarische Management Made Simple en zowaar een vermoedelijk persoonlijke noot: 'Waarom we narcisten en sociopaten verkiezen en hoe we daar een einde aan maken.' Ernaast een Mondriaans ingelijste foto van de Royal Order of the Garter die Willem-Alexander in 2019 van koningin Elizabeth kreeg...

...en als wij een dol weekend te Windsor en Ascot hadden, zouden we daar óók foto's van neerzetten. Het boekenrijtje is...zullen we het op eclectisch houden? 

In de kast een foto van een springruiter, vermoedelijk Amalia...

... die ook op deze foto vertegenwoordigd is in het koninklijke kantoor. 

Net als op Noordeinde kijkt de Vader des Vaderlands streng mee of zijn nazaat het toch een beetje goed doet, zij het dan in bescheidener formaat. Het origineel van dit portret van Willem I (1533-1584), prins van Oranje door Michiel Jansz van Mierevelt is veel kleiner en hangt in het Mauritshuis, dit is een goede replica.

Willems lijfspreuk 'Je maintiendrai' ('ik zal handhaven') is de wapenspreuk van het Huis van Oranje en is ook terug te vinden op het wapen van Nederland.  

Heel grappig: kabelgoten vinden de Oranjes vermoedelijk bourgeois, want aan de achterkant is het een lekker rommeltje. De tablet waarop ZM hier zitten te facetimen is met boeken verhoogd...

...wat vermoedelijk net even iets handiger en steviger is dan de standaard die er ook rondzwerft.  

Deze foto van het gezin kenden we nog niet - gezien de zomerse kleding zijn ze hier ergens in het zuiden. 

En dit is heerlijk Hollands en praktisch: om het tapijt te beschermen ligt er een beschermmat (33 euro bij Office Centre, mensen) onder de royal bureaustoel. 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in