Op uitnodiging van koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen de Belgische koning Filip van België en koningin Mathilde vanaf vandaag een driedaags staatsbezoek aan Nederland. Het gezicht van Máxima spreekt boekdelen: het is meteen duidelijk dat de koninklijke koppels blij zijn elkaar weer te zien. 

Koning Filip en koningin Mathilde zijn officieel welkom geheten op de Dam in Amsterdam door Willem-Alexander en Máxima.

Na de inspectie van de erewacht vond in het Koninklijk Paleis in Amsterdam een ontvangst plaats met Nederlandse en meegereisde Belgische autoriteiten. Na de ontvangst legde Koning Filip een krans bij het Nationaal Monument op de Dam.

Article continues after the ad

In aanwezigheid van beide koninklijke paren ondertekenden minister Koenders van Buitenlandse Zaken en de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Reynders in het Koninklijk Paleis het verdrag voor de aanpassing van de grens tussen de Nederlandse gemeenten Eijsden-Margraten en Maastricht en de Belgische stad Wezet.

Koning Filip, koningin Mathilde, koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn ’s middags in het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond voor een cultureel programma van de drie gemeenschappen.


Beide koningen wonen aansluitend bij Euronext Amsterdam de slotconclusies bij van de Belgian-Dutch Innovative Entrepreneurs & Finance Conference. Tegelijkertijd sluiten koningin Mathilde en koningin Máxima aan bij een symposium over de aanpak en samenwerking bij verstedelijking. De eerste dag wordt afgesloten met een staatsbanket in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Lees ook: Haute chic: 5 iconische koninklijke juwelen

Bron beeld: Hollandse Hoogte