'Goede sfeer en een grote eer.'

De prachtige nieuwe portretten van kroonprinses Amalia zijn gemaakt door fotograaf Frank Ruiter op Paleis Huis ten Bosch die het 'een grote eer' noemt.

"Ik loop al een tijdje mee maar ben geen sterfotograaf", vertelt Ruiter, die onder meer fotografeert voor de NRC, de Volkskrant en diverse tijdschriften en uitgeverijen aan het ANP. "Ik had als klein jongetje met m'n camera nooit durven dromen dat ik de toekomstige koningin zou fotograferen."

Article continues after the ad

Oude Meester-licht

De fotograaf ging twee keer langs Paleis Huis ten Bosch, de eerste keer om de locatie te bekijken. "Als je portretfoto's van iemand maakt, dan maak je contact en zorg je ervoor dat het prettig is. En dat was het," zegt hij. "Ik had me goed voorbereid en ik mocht helemaal maken wat ik graag maak: foto’s met daglicht en veel schaduw."

Al snel had Ruiter door dat de beelden mooi zouden worden. "Eén van de eerste foto’s was gelijk goed. Ik dacht meteen al: dit wordt mooi", vertelt hij. Dat kwam volgens de fotograaf ook door de goede sfeer tijdens het fotograferen.

Zijn favoriet is een portretfoto waarop Amalia opzij kijkt. "Die zag ik op mijn scherm en toen dacht ik: jemig, het is écht goed gelukt."

Foto's (c) RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in