Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Fashionqueen Máxima: hoedjes maken de vrouw

Elke maand schrijft Josine Droogendijk, de vrouw achter ModeKoninginMaxima.nl, in Nouveau over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima. Deze maand: Máxima's hoofdzaken. Stoer, sexy en een tikkeltje eigenwijs. Die eigenschappen maken de fedora, een vilten deukhoed, niet direct een ...

Fashionqueen Máxima: hoedjes maken de vrouw

Elke maand schrijft Josine Droogendijk, de vrouw achter ModeKoninginMaxima.nl, in Nouveau over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima. Deze maand: Máxima's hoofdzaken.

Stoer, sexy en een tikkeltje eigenwijs. Die eigenschappen maken de fedora, een vilten deukhoed, niet direct een heel koninklijke hoed. Gelukkig weerhoudt dat Máxima er niet van om hem toch te dragen. De fedora is inmiddels uitgegroeid tot een van haar favorieten. 

Verrassende fedora

Een goed voorbeeld van het verrassende effect van de fedora kregen we te zien op Prinsjesdag 2011.

Maar ook bij een lerarencongres koos de koningin voor het stijlvolle model

En dit is één van onze favoriete combinaties:

Maar ook recent koos de koningin voor een vilten versie bij de opening van de Basquait tentoonstelling en een aansluitend werkbezoek.

Favoriete designer van Máxima: Fabienne Delvigne

Een groot deel van Máxima’s fedora’s komt overigens niet uit eigen land. Nee, voor haar hoeden wijkt onze fashion queen het liefst uit naar de Belgische modiste Fabienne Delvigne, die een knus atelier heeft in een van de chique buitenwijken van Brussel.

Lees ook: 5x de hoeden van Máxima (+tips van de maakster)

In Nouveau vertelt Josine Droogendijk verder over Máxima's fascinatie met de fedora.

Nu in de winkel!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.