Zo ondertekent ZM wetten en koninklijke besluiten.

Koning Willem-Alexander mag dan in de Nederlandse constitutionele monarchie geen macht hebben, hij komt er als staatshoofd wel aan te pas om wetten en koninklijke besluiten te ondertekenen.

Dat doet hij in zijn kantoren op Paleis Noordeinde, of zoals hier ↓ in Paleis Huis ten Bosch.

Article continues after the ad

Laten we eens kijken welke foto's ZM voor ons heeft klaargezet, toch altijd de Royal Easter Eggs van dit soort kiekjes.

We zien een foto van zijn ouders, eentje van zijn gezin van een al wat oudere zomersessie en twee van Máxima. Eentje genomen in tropische sferen en eentje van een officieel bezoek. Die laatste is een opmerkelijke keuze, maar als je vrouw een enorme bloem als hoed draagt en daarmee weg komt, is dat best iets om trots op te zijn.

Het kantoor is redelijk bekend, hij zit achter een strak bureau met een portret van de Vader des Vaderlands ernaast, om hem er aan te herinneren dat de monarchie een lange geschiedenis heeft #continuïteit #geschiedenis.

Grappig en heerlijk huiselijk is dat de lijsten niet zijn geleverd door een binnenhuisarchitect die alles perfect wil hebben, maar dat het lekker van alles en nog wat is. In het Mondriaanlijstje een foto van het staatsbezoek aan Engeland, met de koning in zijn spectaculaire Garter-gewaad. Ook de foto erboven, bij de London Bridge, is van dat staatsbezoek.

Op de middelste plank een foto van vermoedelijk Amalia te paard...

...Willem-Alexander en Máxima op Ascot en een kiekje van een dochter als ukkie - weer Amalia? Onderste plank: zijn lievelingsfoto van Máxima, een portret van zijn ouders, een kiekje van zijn moeder en Máxima én een portret van zijn gezin.

Scherper dan dit krijgen we het niet, het oogt als zomers. Misschien een privéfoto uit Griekenland?

En kan de Technische Dienst Lakei misschien even dat schilderijtje op komen hangen dat daar zo eenzaam op de grond staat? Of is het sta-kunst? 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in