De Hermitage is weer open, en je kunt er (op afstand) genieten van royalpracht.

De Hermitage is weer open en toont tot 1 september de tentoonstelling Juwelen!. Een en al glitterpracht van Russische bodem maar mét Nederlands randje. De tentoonstelling was al verlengd tot begin mei, maar mag nu nóg langer blijven door de sluiting van het museum in coronatijden.

Article continues after the ad

Tussen de honderden juwelen, baljurken, kostuums en portretten van het Russische hof vind je namelijk ook stukken uit de koninklijke collectie van de Oranjes, zoals armbanden van koningin Anna Paulowna.

Al is het de broche (kuch, kuch: eerder een schild) van tsarina Elisabeth die het meest opvalt. Een juwelenboeket met meer dan 450 diamanten, saffieren, robijnen en smaragden waar we onze Majesteit zo mee weg zien lopen (mits er een kever in het boeket schuilt dan).

Naast alle historische pracht en praal kozen ontwerpers Bibi van der Velden, Edwin Oudshoorn en, ja, ook Jan Taminiau hun favoriete sieraad uit de juwelengalerij van het Winterpaleis in Sint-Petersburg. Waardoor je dus ook nog eens oog in oog komt met het postzakjasje.

Een heerlijk coronaproof uitje, want voor de tentoonstelling boek je tickets voor een vast tijdstip, waardoor je nooit met té veel mensen tegelijk binnen bent. Op naar de Hermitage dus!

Beeld: © State Hermitage Museum, St Petersburg

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in