In de voetsporen van Willem-Alexander.

Nu twee collega-koninginnnen-in-spe zich recent hebben gemeld bij het UWC Atlantic College in Wales, vragen wij ons toch af wat het plan van onze eigen kroonprinses is.

Het is een beetje een royal rite of passage: studeren in het buitenland. Ergens waar niet iedereen weet wie je bent. Of mensen er gewoon veel minder om geven. Willem-Alexander deed het in Wales, aan het Atlantic College dat sowieso grossiert in royalnamen. Ook nu nog.

Article continues after the ad

Wel gezellig

Want in navolging van kroonprinses Elisabeth van België, die er in 2019 aan de studie ging en inmiddels naar de Belgische Koninklijke Militaire School gaat, gaat komende zomer ook de Spaanse kroonprinses Leonor (15) richting Wales voor een tweejarige opleiding. Wat natuurlijk wel gezellig zou kunnen zijn voor Amalia, als zij in juni afstudeert aan het gymnasium. Het schept natuurlijk wel een band, koningin worden.

Een paar jaar geleden ging even het verhaal dat Amalia zou willen gaan studeren in China, een verhaal dat ongetwijfeld te maken heeft met het feit dat ze ook Chinese les volgde op Gymnasium Sorghvliet. Dit werd door Willem-Alexander keihard ontkend.

De wijde wereld in

Recent liet ons koningspaar zich ontvallen dat Amalia na haar afstuderen 'eerst de wijde wereld in gaat'. En dus niet direct gaat doorstuderen, ook omdat ze ooit een klas heeft overgeslagen en dus nog lekker jong is. Maar dit kán natuurlijk een afleidingsmanoeuvre zijn.

Het zijn hoe dan ook ingewikkelde tijden voor een studie in het buitenland, maar het lukt Leonor ook en Amalia zal momenteel vast ook druk doende zijn met haar plannen. Ja, misschien met een tussenjaar. Maar gaat ze daarna, ook naar Oranje-traditie, studeren in Leiden? Of zoekt ze het verder van huis? Wales lijkt in elk geval nog royally in de gratie bij andere koningshuizen.

Misschien toch tijd voor een (virtuele) open dag?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in