Hoe de dochter van Constantijn en Laurentien omgaat met haar nieuwe Insta-roem.

Ineens was ze daar, op Instagram. Of eigenlijk: ineens zag Nederland haar Instagram-account. Eloise van Oranje (18), de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, zit al veel langer op Instagram. Als enige in haar familie heeft ze een openbaar account. En die is nu dus groots ontdekt.

Het begon eigenlijk allemaal toen gravin Eloise haar middelbareschooldiploma haalde. Daar kwamen wat niet zo leuke reacties op, waar Eloise op reageerde en het nieuws flink mee haalde. "Er waren er een paar die zeiden: ze verdient het helemaal niet. Ze heeft er sowieso geen moeite voor gedaan. Ik heb toen gezegd: kun je een beetje opletten op wat je zegt, want je zegt dit tegen een 17-jarig kind."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

it’s my birthday!! 🥂💞🌟 #18

Een bericht gedeeld door ELOISE ⚡️⚡️⚡️⚡️ (@eloisevanoranje) op

"Heel veel mensen zeggen: negatieve reacties moet je geen aandacht geven. Maar ik dacht: ik ga het gewoon doen, want elke keer als er iets groots is, is er wel weer iets wat we fout hebben gedaan."

Article continues after the ad

Sindsdien kreeg ze er duizenden volgers bij (de teller staat nu op 30.000), en is alles wat ze plaatst bijna nieuws. Haar wens om naar de hotelschool te gaan bijvoorbeeld. Haar openhartige Q&A's waarin ze vertelt over haar ideale man (bruine krullen) en nog veel meer.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

2016 met clausie 🤪🤪🤪🤪

Een bericht gedeeld door ELOISE ⚡️⚡️⚡️⚡️ (@eloisevanoranje) op

En nu is dus ook haar allereerste interview een feit, over dat beroemde Instagram-account natuurlijk. Eloise sprak met het Jeugdjournaal over wat ze allemaal deelt en waarom, en hoe ze zichzelf graag neer wil zetten.

"Ik denk dat ik wel overkom als een open en authentiek persoon", zegt ze. "Volgens mij is het ook gewoon leuk omdat ik een van de enigen ben in mijn familie met een open account. En ik denk dat mensen het best leuk vinden om te zien dat ik een normaal meisje ben. Ik wil gewoon een beetje positieve energie uitstralen, uitstralen dat je lekker jezelf kunt zijn. Gewoon positief zijn, dan kom je er wel."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

smiling really is the best medicine

Een bericht gedeeld door ELOISE ⚡️⚡️⚡️⚡️ (@eloisevanoranje) op

Beeld: RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in