Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Royal Cheers: dit zijn de favoriete kerstborrels ten paleize

Zo proosten de royals op de feestdagen. Van gin-tonics tot een.... crack baby?

Een royal kerstborrel: de favorieten ten paleize

Er wordt gezond geleefd op Huis ten Bosch, maar één ding weten we wel over de notoir kerstmediaschuwe Oranjes: ze zijn dol op een borreltje. Van Máxima die zo heerlijk gretig kan proosten tot Willem-Alexander die op Koningsdag geen Oranjebittertje weigert tot prinses Amalia die een ware cocktailprinses bleek te zijn, zelfs voor haar achttiende verjaardag.

En dan is iedereen ook nog weer thuis voor de kerst. Dus reken maar dat het gezellig wordt bij de Oranjes de komende dagen. En ook in de andere koningshuizen trouwens, want als je bij royals van een ding op aan kunt, is het dat ze hun vaste borrelbestelling héél goed kennen.

Argentijnse wijnen en romige cocktails

Koningin Máxima houdt van Argentijnse wijnen, dat is een inkoppertje natuurlijk. Tempranillo schijnt favoriet te zijn. De eigen wijninkoper van de Oranjes maakt altijd een mooie selectie voor Máxima en Willem-Alexander. Maar ook een cocktailtje op z'n tijd gaat er in hoor, daar op het paleis. Máxima's gefluisterde favoriet: een Alexander met gin, crème de cacao en room.

De Britten

Binnen de Windsors zijn ze dol op een borrel. Koningin Elizabeth dronk haar geliefde gin en Dubonnet volgens legende in haar hoogtijdagen soms wel vier à zes keer per dag.

Ook haar familie kan er wat van. Koning Charles is dol op rokerige whisky van het merk Laphroaig, waar hij zelf al jarenlang een editie van verkoopt in de eigen giftshop op Highgrove. Koningin Camilla is dol op gin-tonics.

O, en ben je op zoek naar zoetere inspiratie voor de kerstvakantie, dan moet je bij Kate Middleton zijn. Die niet alleen dól is op Jack and Coke, maar ook helemaal prat gaat op de zogenaamde 'Crack Baby': een mix van passievruchtsap, frambozenlikeur, champagne en wodka.

Cheers?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in