Zo proosten de royals op de feestdagen.

Prinses Amalia luidt haar feestdagen dit jaar in met een cocktail. Dat kán haast niet anders, nadat ze in het boek van Claudia de Breij toegaf graag en vaak cocktails te shaken in de strandtent waar ze zo nu en dan werkt.

Nu ze 18 is, mag ze er zelf ook de vruchten van plukken. Dus reken maar dat het gezellig wordt bij de Oranjes deze kerst. En ook in de andere koningshuizen trouwens, want als je bij royals van een ding op aan kunt, is het dat ze hun vaste borrelbestelling héél goed kennen.

Article continues after the ad

Argentijnse wijnen en romige cocktails

Koningin Máxima houdt van Argentijnse wijnen, dat is een inkoppertje natuurlijk. Tempranillo schijnt favoriet te zijn. De eigen wijninkoper van de Oranjes maakt altijd een mooie selectie voor Máxima en Willem-Alexander. Maar ook een cocktailtje op z'n tijd gaat er in hoor, daar op het paleis. Máxima's gefluisterde favoriet: een Alexander met gin, crème de cacao en room.

De Britten

Binnen de Windsors zijn ze dol op een borrel, al moet koningin Elizabeth haar geliefde gin en Dubonnet van de dokter voorlopig laten staan. Naar verluidt dronk ze er in haar hoogtijdagen tussen de vier en zes op een dag.

Ook haar familie kan er wat van. Charles is dol op rokerige whisky van het merk Laphroaig, waar hij zelf een editie van verkoopt in zijn eigen giftshop van Highgrove. Camilla is dol op gin-tonics.

O, en ben je op zoek naar zoetere inspiratie voor de kerstvakantie, dan moet je bij Kate Middleton zijn. Die niet alleen dól is op Jack and Coke, maar ook helemaal prat gaat op de zogenaamde 'Crack Baby': een mix van passievruchtsap, frambozenlikeur, champagne en wodka.

Cheers?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in