Wild thing...

Het zijn drukke dagen voor koningin Máxima. Die de werkweek gisteren begon met een bezoek aan Uden, en vandaag op naar Rotterdam ging voor weer een spetterend uitje.

Vandaag ging HM op bezoek bij Stichting Halt, dat veertig jaar bestaat. En waarvoor ze een fijn printje uit de royal garderobekast pakte. Dit is een bekend Natannetje, dat Majesteit wel vaker combineerde met rode accessoires. Maar Máxima doet wel vaker een dierenprintje, kijk maar.

Article continues after the ad

Halt zet zich in om jeugdcriminaliteit te voorkomen, bestrijden en bestraffen. De stichting startte haar werk in 1981 in Rotterdam. Máxima sprak ter plekke met jongeren die ervaring hebben met een Halt-straf. Daarnaast ging ze in gesprek met samenwerkingspartners en medewerkers.

Leren van je fouten en de kans krijgen om fouten recht te zetten. Het is iets waar Máxima en Willem-Alexander ook met hun eigen meiden altijd voor staan. Nou zullen die niet zo snel bij Halt belandden (dát zou pas een schandaal zijn), maar fouten maken is toch menselijk.

Máxima: “Ze moeten de dingen ook zelf leren. Je kan als ouders twintig keer zeggen wat gedaan moet worden, maar dan gaat het toch nog mis. Dat is het goede van opgroeien, je mag fouten maken, als je er maar van leert.”

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in