Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Een kijkje op Paleis Noordeinde en in de Koninklijke Stallen

Wie geen entreekaart heeft kunnen kopen voor de zomeropening van Paleis Noordeinde hoeft niet te treuren. Want wij delen de beelden graag met je.  Het paleis en de Koninklijke Stallen zijn deze zomer geopend voor publiek. Alles is inmiddels gereed gemaakt en de media mochten vrijdag al een kijkje...

Een kijkje op Paleis Noordeinde en in de Koninklijke Stallen

Wie geen entreekaart heeft kunnen kopen voor de zomeropening van Paleis Noordeinde hoeft niet te treuren. Want wij delen de beelden graag met je. 

Het paleis en de Koninklijke Stallen zijn deze zomer geopend voor publiek. Alles is inmiddels gereed gemaakt en de media mochten vrijdag al een kijkje komen nemen.  

Ledlampen

Dit jaar gaat er speciale aandacht uit naar de functies van de Balkonkamer (zie foto hieronder) en de historie van de kroonluchters in de Grote Balzaal. De kroonluchters, armaturen en torchères in de laatstgenoemde zaal krijgen een grondige restauratie- en schoonmaakbeurt.

Ook wordt de halogeenverlichting vervangen door ledlampen, die precies lijken op de kaarsen die er ruim een eeuw geleden oorspronkelijk in zaten.

Betoverend effect

De kroonluchters en armaturen zijn donker door aanslag, het stof en vuil dat zich in de afgelopen decennia er op heeft vastgezet. Goed reinigen heeft echter een betoverend effect, zo was vrijdag te zien. De ledverlichting past ook veel beter bij de zaal dan de halogeenlampen die nu nog dienst doen.

Bezoekers van de zomeropenstelling van het paleis krijgen vandaag (zaterdag) al een voorproefje van het resultaat te zien.

Tafelgoed uit periode van koningin Wilhelmina

Verder is de tafel in de Marot Eetzaal gedekt met tafelgoed uit de periode van koningin Wilhelmina.

In de Stallen zijn paarden, rijtuigen en auto’s te zien. Daarnaast is er een speurtocht voor kinderen.

Onderstaande video werd begin deze maand vrijgegeven door het Koninklijk Huis.