Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit was Máxima's waanzinnige modemaand

Heel veel gala's, tiara's, reizen en hoogtepunten. Het was me het maandje wel is in de maand juni voor koningin Máxima een understatement. Als een malle reisde ze de wereld rond, sprong ze in (en uit!) vliegtuigen en schoof ze aan voor de ene na de andere meeting. Met als gevolg een zeer kleurrij...

Dit was Máxima's waanzinnige modemaand

Heel veel gala's, tiara's, reizen en hoogtepunten.

Het was me het maandje wel is in de maand juni voor koningin Máxima een understatement. Als een malle reisde ze de wereld rond, sprong ze in (en uit!) vliegtuigen en schoof ze aan voor de ene na de andere meeting. Met als gevolg een zeer kleurrijke modemaand om op te vreten.

1 juni: Máxima begon haar maand met een enorm hoogtepunt. Letterlijk. Ze sprong uit een vliegtuig bij de Defensie Para School in Breda.

8 juni: opening Majoor Bosshardthuis in Amsterdam, fresh out of the plane uit Buenos Aires met vertraging.

8 juni: en 's avonds schoof ze met Willem-Alexander aan voor een diner met de Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank in het Rijksmuseum, geen jetlag te bespeuren.

9 juni: op werkbezoek bij het Máximacollege in Ridderkerk combineert Majesteit het nuttige met het aangename en laat ze gelijk haar nagels even onderhanden nemen (dat is er met al die vliegvertraging vast ook een beetje bij in geschoten).

12-16 juni: het eerste IRL VN-bezoek sinds de pandemie gaat naar Ivoorkust en Senegal. We spotten Máxima in deze looks.

17 juni: Máxima vliegt vanuit Senegal in één streep (en nu zonder geannuleerde vlucht) door naar Oslo voor het galadiner voor de 18e verjaardag van prinses Ingrid Alexandra. Willem-Alexander en Amalia schuiven ook aan en hoewel haar oudste dochter aardig de show steelt, pakt Máxima ook vertrouwd lekker uit in Jan Taminiau.

20 juni: drie dagen later is het alweer tijd voor een chic diner, nu op eigen bodem. In Den Haag prikken de Oranjes een vorkje met kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken.

22 juni: een dubbele dienst in den lande. Máxima gaat langs bij een bijeenkomst van het platform Wijzer in geldzaken en bezoekt het Nova College in Beverwijk om te praten over studentenwelzijn.

22 juni: 's avonds volgt deel drie van het dagprogramma, maar wel in een andere outfit. Voor het eerst sinds 2019 is er weer een galadiner met het Corps Diplomatique in het Koninklijk Paleis. Máxima schuift aan in Jan Taminiau.

23 juni: op een van de heetste dagen van 2022 meldt Máxima zich op luchtig in Rotterdam voor een conferentie over het belang van de financiële gezondheid van werknemers uit het bedrijfsleven.

24 juni: wat een middagje strand had moeten worden, werd lastminute een fotoshoot op Paleis Noordeinde, want met het mooie weer was het ineens gedaan en er dreigde regen. Dat konden Máxima en haar meiden natuurlijk niet gebruiken bij de zomerfotosessie. Máxima trok een nieuwe jurk van Altuzarra uit de kast (maar haar meiden stalen eigenlijk toch best wel de show).

27-29 juni: WA en Máxima vliegen naar Oostenrijk voor een staatsbezoek aan Wenen en Graz. Dat betekent volop flagdressing (in een rode NATAN, een witte Stella McCartney en een blauwe NATAN)...

...maar ook een contraprestatie (in een schitterende Jan Taminiau).

Op de laatste dag van de reis kiest HM voor NATAN.

30 juni: Het koningspaar meldt zich bij het jubilerende Nationale Ballet voor een gala-avond. Máxima draagt een Etro die ze negen jaar geleden debuteerde op de Antillen.

En daarmee kwam een eind aan wat een hele mooie modemaand is geweest. Het is lang geleden dat de royal-agenda zó vol was, ook nog eens ontzettend vol met gala's en tiaramomenten.

We hebben genoten, maar na vandaag (HM gaat nog één keer op pad!) wordt het dan ook even stil: rond 8 juli vertrekken de Oranjes (vermoedelijk) naar Griekenland voor hun zomervakantie en zien we ze wekenlang helemaal niet. Het eerste wat er dan weer op Máxima's officiële agenda staat is het werkbezoek dat ze met WA aflegt aan Californië en Texas.

Maar eerst: zon, zee, rust en wijn. Welverdiend, kunnen we toch wel stellen.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in