Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit staat er allemaal op de Amalia-rol deze week

Amalia wordt 18, en Nederland viert mee. In het verleden is het wel eens gevierd met een groot bal (voor Beatrix). En ook wel eens helemaal niet, omdat de troonopvolger niet eens in Nederland was (Willem-Alexander). Nu er weer een troonopvolger achttien wordt, is het weer anders: Amalia's grote v...

Dit staat er allemaal op de Amalia-rol deze week

Amalia wordt 18, en Nederland viert mee.

In het verleden is het wel eens gevierd met een groot bal (voor Beatrix). En ook wel eens helemaal niet, omdat de troonopvolger niet eens in Nederland was (Willem-Alexander). Nu er weer een troonopvolger achttien wordt, is het weer anders: Amalia's grote verjaardag krijgt geen bal (want pandemie), maar ze vloog er wél speciaal voor terug naar Nederland. Ze neemt woensdag immers plaats in de Raad van State. Tijdens, en dat kunnen haar voorgangers geen van allen zeggen, een live-uitzending op de NOS.

En tot Amalia voor de camera's staat, valt er ook al heel wat te genieten voor wie meer wil weten over de kroonprinses. Een overzicht van wat je kunt verwachten.

Twee docu's

Nu het boek van Claudia de Breij uit is weten we wat de prinses zelf te zeggen heeft over haar jonge leven, maar in twee verschillende docu's komen mensen aan het woord die haar in het echt hebben meegemaakt, al dan niet beroepsmatig. Net5 bijt vanavond het spits af en dinsdag kijk je op NPO1 de AVROTROS-specialAmalia 18 jaar gepresenteerd door Dionne Stax.

Nieuwe portretten

Nog niet bevestigd, maar wij weten het eigenlijk wel zeker: er worden nieuwe portretten van onze kroonprinses vrijgegeven voor haar achttiende verjaardag. Of die heel casual zijn, à la de Sweet Sixteen-shoot met Willem-Alexander...

...of meer gestyled à la deze Erwin Olaf-topper...

...dat moeten we nog even afwachten.

Vlaggen, wimpels, klokkengelui

De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) roept Nederlanders op de verjaardag van de kroonprinses dinsdag thuis mee te vieren met vlaggen en wimpels, en ben je ergens in de buurt van een kerk dan zou je zomaar een speciaal klokkenspel voor de prinses kunnen horen. Ook een royal verjaardag als deze in 2021 is niet zonder enige traditie.

Taart zonder oma Beatrix

Dinsdag is verder gewoon van Amalia en haar ouders zelf. De prinses zou sinds dit weekend weer in Nederland zijn na haar stage (kom maar door met de details, RVD!) en Willem-Alexander en Máxima hebben dinsdag geen verplichtingen op de openbare agenda staan. Zusje Ariane is natuurlijk ook gewoon thuis, al moet die wel naar school. Grote afwezigen op Amalia's echte grote dag: zusje Alexia, die natuurlijk in Wales zit voor school, en prinses Beatrix, die in thuisisolatie zit nadat ze positief testte op corona.

Geen latertje

Wie er dan ook wel/niet 's avonds op de koffie komt, we weten zeker dat het geen latertje wordt voor de kroonprinses. Woensdag wacht haar namelijk een spannende dag. Dan is het tijd voor haar binnengeleiding bij de Raad van State, die je helemaal live kunt meebeleven op de NOS. Willem-Alexander speecht, Amalia speecht zelf, Máxima kijkt trots toe en na de handeling plant Amalia haar allereerste boom. Natuurlijk lees je er alles over, hier op Nouveau.nl.

En daarna?

En dan? Wat doet Amalia na die twee volle dagen? Nog een paar feestjes vieren, vast. Met vriendinnen die ze al een tijdje niet gezien heeft. En genieten van een kerst-break met het gezin wellicht, want zusje Alexia komt ook al bijna thuis vanuit Wales. Dikke kans dat Amalia binnenkort wel weer naar het buitenland vertrekt, maar of dit nog voor januari zal zijn...

We hopen dat ze intens geniet van de decembermaand.

Beeld: RVD/Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in