Koningin Máxima is donderdag en vrijdag in de Amerikaanse politieke hoofdstad voor de voorjaarsvergadering van de Wereldbank en het IMF. En dat worden drukke dagen.

Onze koningin probeert elk jaar de tocht naar Washington te maken als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN. Dit jaar betekent het dat ze de opening van de Koningsspelen moet missen. Maar veel tijd om daar over na te denken krijgt ze niet.

Article continues after the ad

Ze landt donderdagmiddag in Washington, en mag dan direct aan de bak voor een overleg met leden van haar vaste klankbordgroep met vertegenwoordigers van internationale organisaties die zich bezighouden met toegang tot financiële diensten.

Verder voert ze gesprekken met regeringsvertegenwoordigers, de gouverneur van de Centrale Bank en de ministers van Financiën van Bangladesh, India en Indonesië over de stand van zaken van toegang tot financiële diensten in hun land.

Ook vrijdag wordt druk

Op vrijdag raast de trein gewoon door. Dan is Máxima aanwezig bij de bijeenkomst Mission Billion: Transforming Countries and Empowering People Through Digital Identity. Een gesprek over mensen die hun identiteit niet kunnen bewijzen, en daardoor geen bankrekening kunnen krijgen.

Tijdens de voorjaarsvergadering zelf praat ze met andere wereldleiders over de wereldeconomie en armoedebestrijding.

Het is maar goed dat onze koningin zelf altijd zegt 'heel veel energie' uit haar werk te halen. Want een wervelwind, dat wordt het wel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in