En de titel is ook bekend: 'Amalia - De plicht roept.'

Het boek dat oud-PvdA-Kamerlid Peter Rehwinkel over prinses Amalia heeft geschreven verschijnt maandag. Dat heeft uitgeverij Prometheus vandaag bekendgemaakt.

Rehwinkel, tegenwoordig burgemeester van Bergen, schreef 'Amalia - De plicht roept' in aanloop naar de 18e verjaardag van de prinses op 7 december. Voor de oudste dochter van koning Willem-Alexander zal er vanaf dat moment namelijk veel veranderen. Zo zal ze steeds meer officiële verplichtingen hebben.

Article continues after the ad

De politicus gaat in het boek (25 euro) onder meer in op wat het voor de troonopvolgster inhoudt om meerderjarig te worden. Zo heeft Rehwinkel het bijvoorbeeld over welke keuzes Amalia kan maken, ook bij het kiezen van een partner. 

Niet duidelijk is of hij de kroonprinses ook zelf heeft gesproken, of dat het bij een 'karakterschets' op afstand is gebleven. Afgaand op de cover - oude foto uit 2018 - hoeven we niet te rekenen op niet-staatsrechtelijke ontboezemingen... 

Foto's (c) Brunopress, PPE Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in