Het was een volle week voor onze koningin. Op de agenda stond een staatsbezoek aan Duitsland met koning Willem-Alexander. Daarnaast deelde ze de Appeltjes van Oranje uit en bracht ze een bezoek aan ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum in Diemen.

Het staatsbezoek besloeg drie dagen: maandag, dinsdag en woensdag. Lees hier wat op het programma van de eerste dag stond. 

Article continues after the ad

Lees hier meer over de tweede dag.

Op de derde dag werd het koningspaar ontvangen door een doorweekt publiek

Appeltjes van Oranje

Koningin Máxima reikte donderdagochtend, vers terug uit Duitsland, de Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde.

De prijzen werden dit jaar toegekend aan drie initiatieven die op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden. De winnaars zijn ElanArt uit Gelderland, Taal doet meer uit Utrecht en de landelijke organisatie Met je hart.

Op naar Diemen

In de middag bracht Máxima een bezoek aan ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum in Diemen. De koningin sprak in het centrum met experts en patiënten.

Ze spraken onder meer over hoe mensen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt geholpen kunnen worden en hoe hulp verleend kan worden na rampen en aanslagen.

Beelden: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in