De week van onze koningin stond in het teken van diverse werkbezoeken in eigen land én in Japan.

'Gek op Geld'

Een zomerse koningin Máxima, dinsdagochtend bij de opening van de tentoonstelling 'Gek op Geld' in Rotterdam.

Article continues after the ad

Onze powerqueen toog naar het Belasting & Douane Museum om als erevoorzitter van het platform Wijzer in Geldzaken de openingshandeling te verrichten. De tentoonstelling is tot en met 8 maart 2020 te bewonderen. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Als erevoorzitter van platform @wijzeringeldzaken opent Koningin Máxima de tentoonstelling ‘Gek op Geld’ in het Belasting & Douane Museum in Rotterdam. De Nederlandsche Bank heeft een aantal bijzondere geldsoorten uit een speciale collectie in bruikleen gegeven die inzicht geven in het gebruik van betaalmiddelen door de eeuwen heen. Zo zijn er naast zeldzaam munt- en papiergeld, ook betaalmiddelen te zien als zout, schelpen en stenen. Het museum wil met de tentoonstelling meer aandacht geven aan het thema #financiëleeducatie. #koninginmaxima #koningin #máxima #queen #wijzeringeldzaken #financien #royal #royalvisit #museum #tentoonstelling #rotterdam @bd.museum @wijzeringeldzaken @minfinancien 📸Royal Press Europe & RVD

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Paard valt voor Máxima

Wij begrijpen helemaal dat mensen in katzwijm vallen als ze koningin Máxima voor hun neus krijgen. En kennelijk zijn het niet alleen haar menselijke landgenoten die van haar houden.

Toen de koningin dinsdag op bezoek ging bij manege No Limits in Noordwijk (waar therapeutische paardrijlessen worden aangeboden), bleek ook een van de paarden daar he-le-maal dol op Máxima.

Jarige Alexia

Woensdag stond vermoedelijk alleen maar in het teken van de verjaardag van Alexia die alweer veertien jaar oud is geworden. En met elke verjaardag gaat de prinses meer op haar moeder Máxima lijken

In Japan bij de G20-top

Onze powerqueen was vrijdag en zaterdag in Japan bij de G20-top als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) en erevoorzitter van het 'Global Partnership for Financial Inclusion' (GPFI) van de G20.

Ze heeft daar wereldleiders toegesproken over het economisch versterken van de positie van vrouwen. Het was een prestigieuze speech, op de eerste rij zaten onder anderen president Trump, de Franse president Macron, de Japanse premier Abe en bondskanselier Merkel.

Beelden: Instagram en ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in