De week van onze koningin was weer eens goedgevuld: van de openingstoespraak voor de Global Entrepreneurship Summit 2019 tot het ontvangen van de vrouwen van W20 én het privébezoek van Ivanka Trump.

Máxima was dinsdagochtend bij het World Forum Den Haag om de openingstoespraak te houden voor de Global Entrepreneurship Summit 2019.

Article continues after the ad

De vrouwen van W20

Woensdag verwelkomde Máxima op Paleis Noordeinde de vertegenwoordigers van de Women20 (W20): een groep internationale vrouwelijke leiders uit de publieke en private sector, die kwam praten over inclusieve economische groei voor vrouwen. 

Ivanka Trump

Presidentsdochter Ivanka Trump kwam woensdag naar Den Haag om te spreken op de Global Entrepreneurship Summit. Voorafgaand aan het congres hield het AD per e-mail een interview met Ivanka die onze koningin een vriendin noemde.

"Ik wil ook een bijzondere shout-out geven aan koningin Máxima," zo sprak Ivanka tijdens het congres. "Ze is zo'n ongelooflijke leider als het gaat om toegang tot financiële middelen."

"Haar hart klopt voor dit onderwerp en ze steekt er veel energie in. Ik heb haar overal ter wereld over dit probleem zien spreken. Al lang voordat anderen het erover hadden."

Slotspeech van Sigrid Kaag

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag zou de slotspeech houden op de summit. Maar na een panelgesprek met Ivanka werd de top ineens afgesloten door de Amerikaanse onderminister. Handgebaren van Kaag en haar ambtenaren vanaf de eerste rij hielpen niks, de onderminister zette er gewoon een punt achter. Niet met opzet trouwens, maar een blunder was het natuurlijk wel. 

Gelukkig had het team van Kaag, een van Nouveau's favoriete powervrouwen, haar verhaal toen al gemaild naar de pers en was er nog gelegenheid om de slotspeech op een receptie op het strand te houden. Ze bedankte de Amerikaanse co-hosts dat ze 'samen deze fantastische weg hebben afgelegd’. 

'Dutch branding'

Op dit foutje na vond Kaag de summit een succes. "Dit was Dutch branding, we hebben de kennis en kunde van Nederland kunnen etaleren."

Informele bijklets

Máxima verwelkomde Ivanka Trump woensdagavond thuis nog voor een privébezoek. Tijdens de meeting met Ivanka zouden Máxima en Willem-Alexander het gehad hebben over de economische versterking van vrouwen, al was er vast ook ruimte voor een informele bijklets.

Bron: AD
Beelden: MMP en ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in