Koningin Máxima bracht deze week een bezoek aan Basel, Steenbergen, Den Haag, ging met koning Willem-Alexander naar de Betuwe én het Holland Festival.

Onze koningin vloog afgelopen maandag onaangekondigd naar het Zwitserse Basel voor een bankbijeenkomst voor zwaargewichten. Máxima was deze dag medevoorzitter van de vijfde High-Level Meeting on Financial Inclusion van de Internationale Standaardisatie Organisaties en Toezichthouders in de financiële sector bij de Bank for International Settlements (BIS) in Basel, Zwitserland.

Article continues after the ad

Alweer tien jaar

Tijdens de High-Level Meeting sprak Máxima als medevoorzitter onder meer over het belang van samenwerking met de SSB’s om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken en tegelijkertijd de mondiale financiële veiligheid te behouden. Daar zet onze koningin zich inmiddels alweer tien jaar voor in, en met groot succes mogen we wel zeggen.

Steenbergen en Den Haag

Koningin Máxima opende dinsdagochtend een verpleeghuis in Steenbergen. Bekijk hieronder de beelden van de aankomst.
 

 

Máxima racete daarna door naar Den Haag voor een druk middagprogramma.

Op naar de Betuwe

Onze koning en koningin waren woensdag op streekbezoek in de Betuwe. Ze gingen op bezoek in Opheusden, Tiel, Geldermalsen en Culemborg om de economie van de Betuwe van dichtbij te bewonderen. Het gaat daar namelijk zó goed, dat ondernemers moeite hebben om voldoende en geschoolde werknemers te vinden. 

Bekijk hier meer beelden.

Holland Festival in goudkleurig broekpak

Máxima en Máxima waren 's avonds in Amsterdam aanwezig bij de opening van het Holland Festival. Het festival ging in Theater Amsterdam van start met het muziektheaterstuk The Head & The Load van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge. Voor ons koningspaar is het een traditie om aanwezig te zijn bij de openingsvoorstelling van het festival. 

Onze koningin schitterde in een goudkleurig broekpak van Claes Iversen, een van haar favoriete designers. Bekijk hier meer beelden. 

Beelden: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in