De twee werelden van Máxima kwamen afgelopen week allebei duidelijk in beeld dankzij een gala én een trip naar Washington.

De koningin schitterde dinsdagavond in Amsterdam tijdens een galadiner voor het Corps Diplomatique in de inmiddels haast beroemde Stella McCartney. Vierde woensdag de twaalfde verjaardag van jongste dochter Ariane, en stapte daarna op het vliegtuig.

Article continues after the ad

Donderdag en vrijdag moest ze in Washington zijn: als speciaal pleitbezorger voor de VN nam ze deel aan de voorjaarsvergadering van het IMF en de Wereldbank. Daar probeert ze elk jaar bij te zijn. Hoe druk de privé- en koninginnenagenda dan ook mag zijn.

Komende week zet Máxima's drukke schema overigens gewoon nog even door. Zaterdag is ze weer in den lande, en maandag meldt ze zich met de koning bij het Koningsdagconcert in Amersfoort. Een dag later wordt ze verwacht in Doorn, en later in de week in Utrecht, in beide gevallen voor een congres.

En dan komt Koningsdag, met alle voorbereidingen van dien er óók nog aan. Go, Máxima, go!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in