Koningin Máxima legde afgelopen week diverse bezoeken af. Zo stond het Koningsdagconcert en een congresbezoek op de agenda.

Als muziek in de oren

Willem-Alexander en Máxima waren maandagavond in Amersfoort voor het traditionele Koningsdagconcert. Het koningspaar toog naar Theater Flint in Amersfoort om samen met genodigden te genieten van een concert. Ook prinses Beatrix was daarbij aanwezig. Bekijk hier hoe dat eruitzag. 

Article continues after the ad

Op naar Doorn

Dinsdagochtend stond onze koningin alweer bright and early bij een congres in Doorn. Máxima was aanwezig bij het congres ‘Werk maken van MeeleefGezinnen’, een initiatief van Stichting Meeleefgezin en Vakblad Vroeg. En droeg daar een ontwerp van Natan.

De stichting biedt ouders met psychiatrische problemen de steun van een meeleefgezin voor hun kinderen van nul tot en met vier jaar. Meeleefouders zijn vrijwilligers die met hun gezin een stabiele en veilige omgeving bieden waar deze kinderen op geregelde tijden welkom zijn. Zo bieden zij kwetsbare ouders de kans om even tot rust te komen.

Bekijk hier de beelden van het bezoek.

Lees ook: Schrijft prinses Amalia mee aan musical?

Onze Máxima-special

Uiteraard mag ook onze Máxima-special niet ontbreken in dit weekoverzicht. Afgelopen dinsdag lanceerden wij vol trots onze speciale 148 pagina's dikke glossy. Het is deze maand namelijk 20 jaar geleden dat Máxima voor ons Nederlanders in beeld kwam. 

We brengen haar in beeld vanaf het eerste moment dat ze Willem-Alexander ontmoette op de Feria in Sevilla in 1999 tot de krachtige carrièrevrouw en succeskoningin die ze vandaag is. 

Hoofdredacteur Claudia Straatmans: "Nu, twintig jaar later, kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder Máxima. Ze is zo vanzelfsprekend ónze koningin. Stijlicoon, carrièrevrouw, moeder, vriendin, maar bovenal het beste exportproduct wat we hebben. Toen we ons realiseerden dat het twintig jaar geleden was, in april 1999, dat Máxima voor het eerst opdook, wist ik meteen: hier moet ik iets mee doen. Een hofleven in beeld, een mooier eerbetoon kan ik me niet voorstellen.'

De Máxima Special is te koop in de winkel én bestel je hier online.

Prachtig in roze Oscar de la Renta

Koningin Máxima was donderdagochtend aanwezig bij het jubileumcongres van het Nibud in Utrecht. En viel op in een roze jurk van Oscar de la Renta die ze vorig jaar ook al eens prominent droeg.

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) bestaat veertig jaar, en dat wordt natuurlijk gevierd. Mét een feestelijk ogende koningin.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in