Maar Máxima droeg wel de wolligste.

Het modeleven van een royal is nu eenmaal anders dan het modeleven van een ander. Je mag bijvoorbeeld nooit een diep(er) decolleté hebben. En staat vaak buiten in weer en wind handjes te schudden.

Eigenlijk is het dus geen wonder dat de royalvrouwen van Europa regelmatig naar een lekkere coltrui grijpen. Dat staat put together en chic, is lekker warm, en je hoeft niet na te denken over zichtbare huid.

Article continues after the ad

Maar de col kun je wél op heel veel verschillende manieren inzetten, laten ze ook zien. Van casual tot gekleed, van wollig tot sleek.

HM koos voor haar eigen verjaardagsportretten voor dit zalig warme, cozy exemplaar van Massimo Dutti (noem het gerust een col-XXL) en heeft daarmee volgens ons de titel 'grootste col' te pakken. Maar ook haar tegenhangers pleiten een overtuigende zaak voor het uit het stof halen van de coltrui als het straks weer najaar wordt.

Draag 'm zoals prinses Sofia of prinses Charlene met een mooie jas er overheen voor een gestylede look...

Of zoals Kate en Letizia voor warmte én va-va-voom...

...of ga voor wollig wit zoals Mette-Marit (hier voorop in een ware royalparade) en Meghan.

De mogelijkheden zijn eindeloos.

Beeld: Getty Images/Koninklijk Huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in