Gespot op de achtergrond tijdens de toespraak van de koning vorige week vrijdag: een prachtfoto van onze koningin waar we aan blijven denken.

Het was een serieuze toespraak van onze koning, maar terwijl hij vrijdagavond sprak over de coronacrisis dwarrelden onze ogen natuurlijk óók even over de achtergrond.

Waar in de kast van de koning meerdere lieve familiefoto's te zien waren. Van prins Claus en prinses Beatrix bijvoorbeeld. Van zijn dochters. En ook van koningin Máxima.

Article continues after the ad

Een intrigerend portret, waarschijnlijk gemaakt door de koning zelf. We zien Majesteit aan een strand, haren wapperend in de wind. En naar het lijkt ook best wat jaren geleden.

Zou het gaan om een dierbare herinnering vanuit hun vakantieadres in Griekenland? Of hebben we het over een oudere foto, bijvoorbeeld van tijdens het begin van hun romance in Sevilla? De eerste keer dat ze met de Oranjes naar Porte Ercole ging? Het Oranje-millenniumfeest in India? Opties te over.

Ze zullen het waarschijnlijk nooit delen, maar feit is dat de foto hoe intiem dan ook duidelijk wél gezien mag worden. Het kiekje stond ook al trots tentoongesteld toen Willem-Alexander en Máxima hun nieuwe woning en hun kantoren deelden met de pers en fotografen, afgelopen juli.

Inmiddels heeft de foto zo te zien een nieuw plekje gekregen, waarschijnlijk omdat de nieuwe foto op rechts een leuk aandenken is aan de familiereis naar Sevilla afgelopen zomer.

Ook gespot tijdens de house warming van de Oranjes: deze heerlijke doopfoto's van de meiden...

...en dit familie-archief inclusief portretfoto van tijdens de inhuldiging.

Heerlijk, die persoonlijke touch.

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in