HKH krijgt nieuwe buren.

Te koop: Kloosterlaan 4 in Lage Vuursche. Prijskaartje: 7,5 miljoen euro. Maar voor dat geld krijg je een historisch landgoed met de geweldige naam Klein Drakestein én met een koninklijke buuf.

Article continues after the ad

Prinses Beatrix dus, die in het vlakbij gelegen Kasteel Drakensteyn woont.

Daar houdt de royalliefde niet op, want de huidige eigenaar wilde eigenlijk Kasteel Drakensteyn kopen. Toen dat niet mogelijk bleek, kocht hij het huis er tegenover. Een Rijksmonument met zes slaapkamers en óók een plaatje. En bovendien een huis waar we nu lekker binnen kunnen neuzen.

Opmerkelijk is vooral de oranjerie (in de nineties aangebouwd) en de tunnel er naartoe vol marmer en kunst. Een praktische aanbouw, stelde de bewoner in 2007 tegen het Reformatorisch Dagblad. "Nu hoef ik niet in de kou in mijn zwembroek over het gazon naar de oranjerie.”

Voor 7,5 miljoen kun jij ook warmpjes naar het zwembad, de concertzaal (ja, echt) en de dansvloer die boven het zwembad ligt maar omhoog kan worden getakeld (want waarom ook niet?). En koop je direct twaalf hectare parkland met kans op Oranje-sightings.

Wie biedt?

Beeld: Funda

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in