Wat vertelde Martín Zorreguieta nou eigenlijk aan Marcia Luyten?

Dat is de hamvraag nu Luytens boek Maxima Zorreguieta: Moederland steeds dichterbij komt. In april komt-ie uit, en hoewel ze heeft aangegeven maar weinig familie te hebben gesproken (van de Oranjes alleen Mabel), staat vast dat Máxima's broer wél uitgebreid met de journalist slash econome is gaan zitten.

Dat is wonderlijk, want de anderhalf jaar jongere broer van Máxima heeft in het verleden maar zelden uitspraken gedaan over zijn zus. Eigenlijk alleen tegen het AD, en dan nog waren die uitspraken heel algemeen. Zelfs toen hij een paar jaar geleden de cover van het Argentijnse magazine Hola sierde, hield hij het bij een vermelding van hoe trots hij op zijn zus is.

Article continues after the ad

Hondstrouwe inner circle

Daar komt in april dus voor het eerst echt verandering in. En dat is een unicum in Máxima-kringen. Onze koningin heeft haar verleden in Buenos Aires en New York altijd keurig weten af te dekken. Haar inner circle is hondstrouw en spreekt nooit of te nimmer met de pers. Wat natuurlijk heel fijn is voor Majesteit, maar ook zorgt dat wij als landgenoten haar nooit écht beter hebben leren kennen.

Mabel en Martín (en 'andere Argentijnse familieleden', zo teast Luyten al wel vast) zullen daar zeker verandering in brengen, al lijkt het natuurlijk nog maar de vraag wat zij dan wél precies delen over Máxima. Lutyen licht in Jan Magazine wel alvast een tipje van de sluier.

Mooie anekdotes

"Martín Zorreguieta scheelt maar anderhalf jaar met koningin Máxima; ze zijn heel close", zegt ze. "Ik heb mooie anekdotes gehoord over hoe hun gezinsleven in elkaar stak. De crèche die koningin Máxima bezocht was al Engelstalig, en haar latere school ook. Martín herinnerde zich hoe gefascineerd zijn zus was door buitenlanders, door nieuwkomers."

Voor nu houden we het vraagteken achter dat belooft wat (?) maar in stand. Maar het maakt natuurlijk wel nieuwsgierig hoeveel Martín, we nemen toch aan met goedkeuring van zijn zus, heeft gedeeld.

Maxima Zorreguieta: Moederland ligt vanaf 15 april in de winkel.

Beeld: De Bezige Bij, PPE, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in