De veelbesproken 'vakantiebaard' van de koning is er nog steeds. En, zo voorspellen insiders, als hij er met Prinsjesdag nóg is, is het vast en zeker een blijvertje. Wat bij velen de vraag oproept: moet er dan geen nieuw staatsieportret worden gemaakt van onze koning?

Het AD legde zelfs contact met de Rijksvoorlichtingsdienst om na te vragen of er nieuwe foto's van de koning zouden komen. Zijn portret (van 1,5 jaar oud) hangt immers in heel veel gemeenteraden en ambassades. Zonder baard dus.

Article continues after the ad

Volgens de RVD is er ‘geen aanleiding voor nieuwe staatsieportretten’, zo meldt de krant. Of de baard een blijvertje is, is volgens de RVD een 'privékwestie'. En daar worden geen verdere uitspraken over gedaan.

Feit is dat De Baard veel fans heeft in den lande. En dat Willem-Alexander, die 'm normaal daags voor hij weer aan het werk gaat na de zomer afscheert, al een handjevol keren mét baard is gespot tijdens officiële momenten, onder andere in Terneuzen en bij de opening van het herinneringscentrum van het Oranjehotel.

PostNL lijkt hoe dan ook klaar voor de verandering, met of zonder nieuw portret.

Bron: AD
Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in