Met de andere 'Baby Royals'.

Het is bíj́na zover: 2-2-2022, de dag dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima twintig jaar getrouwd zijn. Maar de dagen voor hun sprookjeshuwelijk waren óók veelbewogen.

Vandaag precies 20 jaar geleden bijvoorbeeld, toen het bruidspaar zich met een hele rits andere royals bij het Paleis op de Dam meldde voor een diner-dansant, weg van nieuwsgierige ogen. Gelukkig hebben we de aankomstfoto's nog, want hoe leuk is het om alle royal-vrienden van de Oranjes nog eens twintig jaar jonger te zien.

Van de toen nog single Felipe van Spanje die er zichtbaar zin in had...

Article continues after the ad

...tot Victoria en Madeleine...

...Marie-Chantal en Pavlos...

...en verliefde Noorse stellen Haakon en Mette-Marit en Märtha Louise en Ari, die als volgende koppel aan de beurt waren om te trouwen.

Binnen in het paleis werd geproost op het bruidspaar (en vooruit, op de jarige koningin Beatrix), stond 'een medaillon van zalm, gevolgd door gebraden kalfsvlees met een coulis van morilles of gevulde courgette met ratatouille en als dessert mokka-ijs met sinaasappel' op het menu, en werd natuurlijk salsa gespeeld. Je bent een Dancing Queen of niet, en Máxima... nou ja, dat weten we inmiddels.

Kroonprins Felipe van Spanje schijnt met alle vrouwen gedanst te hebben, royal of niet, met of zonder ring. En Caroline van Monaco, die nog met Ernst August kwam, zou de hele avond dikke Cubaanse sigaren gerookt hebben.

Een royal-avond om nooit te vergeten. En eentje die ze ook 20 jaar later goed voor zichzelf hebben weten te houden. Mogen we als huwelijkscadeautje woensdag een throwbackje op Instagram?

Beeld: Getty Images/RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in