Zo zie je ze nooit, zo zijn prinses Laurentien en prins Constantijn tegelijk in touw in een royal context, zoals vanmiddag.

(c) RVD

Article continues after the ad

Taal- en leesprinses Laurentien opende in het Nationaal Onderwijsmuseum de tentoonstelling ‘boom roos vis, over leren lezen en leesplezier’.

(c) ANP

En totally off-topic: we love a prinses met zwarte nagellak en knalgele oorbellen - heerlijk hoe die vrouw een eigen stijl heeft. 

Goed, even terug naar het werkbezoek van dienst: de tentoonstelling behandelt de leesmethode ‘Veilig leren lezen’, wil het leesplezier vergroten en staat stil bij de afnemende leesvaardigheid onder jongeren.

Prins Constantijn was vandaag te zien in een onlineprogramma van het Prins Claus Fonds, genoemd naar zijn vader. In het onlineprogramma wordt vijfentwintig uur aandacht besteed aan het 25-jarig bestaan van dit fonds.
 
Kunstenaars van over heel de wereld die de afgelopen jaren het Prins Claus Fonds hebben geïnspireerd, leveren aan deze online jubileumviering een bijdrage.

Prins Constantijn is erevoorzitter van het Prins Claus Fonds en is voor het jubileum ontzettend coronaproof geïnterviewd in het Koninklijk Paleis in Amsterdam door de artistiek directeur van het onlineprogramma, Keng Sen Ong.

Openingsfoto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in