Leuk, meteen een selfie met de prinses!

We hadden stiekem op Eus gehoopt, maar dit is ook best vrolijk nieuws. 'Ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Catharina-Amalia, de Prinses van Oranje, op 7 december 2021, heeft schrijver, cabaretier en zangeres Claudia de Breij een persoonlijk boek geschreven op basis van ontmoetingen met de Prinses,' zo meldt de RVD.

Het boek is bedoeld om de lezers kennis te laten maken met de beoogd troonopvolger. Het boek ‘Amalia’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Pluim en verschijnt half november.

Article continues after the ad

Voor het boek heeft De Breij in de zomer van 2021 enkele gesprekken gevoerd met de Prinses van Oranje over onder meer haar schooltijd, haar liefde voor muziek en wat het Koningschap en haar toekomstige rol nu voor haar betekenen (want het is nogal wat om uit plichtsbesef voor zo'n ondankbare functie te kiezen).

De prinses heeft Claudia de Breij onder andere meegenomen naar het Koninklijk Staldepartement om over haar passie voor paarden en de paardensport te vertellen.

Het boek vormt een weerslag van de gesprekken en een indruk van de auteur. Ook bevat het boek beeldmateriaal uit het privé-archief van de Prinses.

‘Amalia’ verschijnt in lijn van traditie van eerder verschenen boeken over de beoogd troonopvolgers ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag. Zo publiceerde Renate Rubinstein in 1985 het boek ‘Alexander’ en Hella Haasse in 1955 ‘Portret van Prinses Beatrix’.

Claudia de Breij (1975) maakt theater, muziek en boeken. Van haar hand verschenen onder meer 'Neem een geit' en 'Lang leve ons'. Ze won in 2010 de Poelifinario met haar cabaretprogramma 'Hete vrede' en is sinds 2015 drager van de Louis Davidsring, een Nederlandse onderscheiding op het gebied van kleinkunst. Dit najaar staat ze met haar voorstelling 'Hier ben ik' in Koninklijk Theater Carré.

Foto's (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in