Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

To Chanel or not to Chanel

In Nederland moet de koningin altijd om het  prijskaartje denken. BescheidenIn Monaco slapen ze zelfs in Chanel, maar hoe zit dat eigenlijk bij Máxima? We weten dat onze fashion queen een fantastische en internationale kledingstijl heeft, maar betekent dat ook dat zij elk vrij weekend naar Parijs...

To Chanel or not to Chanel

In Nederland moet de koningin altijd om het  prijskaartje denken.

Bescheiden

In Monaco slapen ze zelfs in Chanel, maar hoe zit dat eigenlijk bij Máxima? We weten dat onze fashion queen een fantastische en internationale kledingstijl heeft, maar betekent dat ook dat zij elk vrij weekend naar Parijs vertrekt voor een exorbitante shopbeleving? Nee, zeker niet. In haar walk-in closet op paleis Huis ten Bosch zijn weliswaar heel wat meters tweed ondergebracht, maar slechts twee outfits zijn voorzien van een Chanel-label. De rest van de tweed-pakken zijn goedkopere kopieën van Natan, Holland & Holland, Oscar de la Renta en Zara. 



Schipperen

Máxima’s keuze voor ‘fake’ is niet zo moeilijk te begrijpen.  Als je koningin bent van zeventien miljoen Nederlanders kun je prijskaartjes nooit, maar dan ook nóóit, uit het oog verliezen. Een koningin die te pas en te onpas in een jurk van twintig mille rondwandelt, doet ons nationale humeur echt geen goed. En het imago van de monarchie evenmin. Voor Máxima is het dus schipperen tussen haar eigen wensen en de verwachtingspatronen van het volk. Een prêt-à-porter van Chanel komt soms wel door de keuring. Naast een grijze jas heeft de koningin een groene blazer van het Franse modehuis. 



Cc-shopper