Wat doet onze koningin nou precies? Dit boek geeft het antwoord.

Rick Evers volgt koningin Máxima al jaren op de voet. Letterlijk, want als royaltyverslaggever gaat hij mee op staatsbezoeken, is hij bij officiële uitjes en is hij natuurlijk ook bij bijvoorbeeld de fotosessie in Lech en de zomerfotosessie op Huis ten Bosch.

Article continues after the ad

En dan kom je zo tot inzichten over wie Majesteit eigenlijk is. Niet direct als privépersoon (privé is privé, daar zijn de Oranjes heel stellig in), maar wel als koningin, werkende vrouw en soms een glimpje als moeder.

Hoe is ze nou echt?

In zijn nieuwe boek Máxima: meer dan Majesteit duikt hij met de hulp van verschillende insiders en een aantal gesprekken met HM herself dieper in het leven van de koningin. Hoe is zij naast de koning? Hoe is ze bij de VN? Wat vindt ze haar belangrijkste rol?

En ook interessant: wat dóét HM nou precies de hele dag? Wat houdt het bijvoorbeeld in als ze ergens beschermvrouwe van is? En hoe is het zo gekomen? En hoe zorgt ze dat haar gezin altijd op één blijft staan?

Een interessant inkijkje in een druk bestaan met twee banen én drie dochters, voor de Máxima-fan die wel eens het naadje van de (werk)kous wil weten.

Máxima: meer dan Majesteit ligt nu in de winkel.

Beeld: Nieuw Amsterdam/Frank van Beek

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in