Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Beloofd: zoals vanmiddag zag je Máxima nog nóóit

Met de vlam in de pijp (maar écht!). We kunnen ons best voorstellen dat Majesteit een temperamentvolle autorijder is en zien haar wel lekker doorgassen in haar Audi of Tesla (de preferred auto's bij Huis ten Bosch). Maar Máxima in een vrachtwagen, daar hadden we nog nóóit aan gedacht. Tot vandaag...

Beloofd: zoals vanmiddag zag je Máxima nog nóóit

Met de vlam in de pijp (maar écht!).

We kunnen ons best voorstellen dat Majesteit een temperamentvolle autorijder is en zien haar wel lekker doorgassen in haar Audi of Tesla (de preferred auto's bij Huis ten Bosch). Maar Máxima in een vrachtwagen, daar hadden we nog nóóit aan gedacht. Tot vandaag.

Vanmiddag was HM in Nijmegen op bezoek bij leden van de transport- en logistieksector om te spreken met de vrouwen in beroepen zoals vrachtwagenchauffeur, die erg in de minderheid zijn. Sowieso is er een tekort aan chauffeurs, volgens de branche zeker deels veroorzaakt door 'vooroordelen over het karakter van het beroep van vrachtwagenchauffeur'.

Zelf achter het stuur

Dat liet Máxima zich geen twee keer zeggen en moest ze aan den lijve ondervinden. Na uitvoerig in gesprek te gaan met vrouwen in opleiding, omscholers en ervaren vrouwelijke chauffeurs, volgde er een heftruckdemonstratie (geen dag hetzelfde, als je koningin der Nederlanden bent). En daarna... kroop Máxima warempel zelf achter het (enorme) stuur.

Met een beetje hulp van een (vrouwelijke natuurlijk) instructeur kreeg Majesteit zelf even een stukje omscholing, en het moet gezegd: het stond haar prrrima. Vooral die éne plateauzool vinden we heerlijk, al lijkt zo'n enorme mouw ons toch soms lastig met de zijspiegels.

Ze had er wellicht zo mee naar huis kunnen rijden, maar dat trekt het bruggetje naar de paleisgronden niet (weten we omdat Barack Obama's gepantserde presidentsmobiel er in 2014 al te zwaar voor was).

Gelukkig heeft ze de foto's nog. En wij ook.

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in