De driedelige reeks is te zien op de VRT.

Ze trekt statement outfits aan op de Nationale Dag. Ze danst Matrix Tango's in Dancing with the Stars. En ze neemt geen blad voor de mond. Prinses Delphine (53), de halfzus van koning Filip van België, ontpopt zich na al die jaren als 'onzichtbaar' buitenechtelijk kind als een zeer zichtbare, zelfbewuste royal.

Belgische omroep VRT (in de meeste gevallen ook in Nederland te zien) zendt vanaf januari een driedelige reeks uit over haar. In Delphine: mijn verhaal deelt ze voor het eerst op televisie haar levensverhaal. Delphine, die kunstenares is, werd vorig jaar na een lange juridische strijd officieel erkend als buitenechtelijke dochter van de vorige koning Albert.

Article continues after the ad

In de serie, vanaf 12 januari drie weken lang te zien op Eén, vertelt de 53-jarige prinses over verschillende fases in haar roerige leven. Daarbij laat ze ook foto’s zien uit haar eigen archief en deelt ze kiekjes uit familiealbums. In de tv-special komen ook haar partner, moeder en vrienden aan het woord, net als haar advocaten, journalist Mario Danneels, paleismedewerkers en vrienden uit de kunstwereld.

Koning Albert had tot begin vorig jaar altijd ontkend de biologische vader van Delphine te zijn, maar DNA bewees dat die bewering onjuist was. Delphine kreeg de titel prinses van België en de nieuwe achternaam van Saksen-Coburg. En dat leverde unieke kansen op om goede doelen naar haar hart in the picture te zetten, onder andere door mee te doen aan Dancing With The Stars. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in