Hoe meer A'tjes op de troon, hoe beter?

Het lijkt een kansloos plan, maar het is hoe dan ook vermakelijk: een politieke beweging in Argentinië ziet in prinses Alexia de perfecte kandidaat als hun koningin.

In Argentinië heerst veel politieke onvrede. Een politieke groep genaamd de Movimiento Monárquico Argentino (MMA, Argentijnse Monarchale Beweging) is de republiek beu.

Article continues after the ad

Aanhangers vinden dat het land een monarchie moet worden. Prinses Alexia zou volgens hen de aangewezen persoon zijn om hun staatshoofd te worden.

De kleuren van de Argentijnse vlag in haar armband op dit officiële portret ...

...zien ze als teken dat HKH er ook wel voor in zou zijn.

President Mario Santiago Carosini van de MMA wil van het land een Argentijnse parlementaire constitutionele monarchie naar Zweeds model maken. “Waar de afgevaardigden hun overhemden strijken en in een studio wonen”, aldus de 58-jarige.

Prinses Alexia is populair in Argentinië. Zij stond in 2020 al op de cover van Hola! Magazine, de Argentijnse variant van de Amerikaanse Hello! Mochten de monarchisten haar niet kunnen overtuigen, dan geven ze graag prinses Ariane de kans #wensdenken

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in