This is fifty, royal-editie.

Dit artikel staat in een uitgebreidere versie in de nieuwe Nouveau, met Máxima op de cover, die NU in de winkels ligt. Je bestelt 'm hier.

Onze koningin wordt maandag vijftig. Maar hoe zagen de andere royals er eigenlijk uit op hun vijftigste? En hoe was hun leven toen?

Koningin Elizabeth – 1976

Article continues after the ad


Er werd druk gespeculeerd over haar aftreden toen Elizabeth een halve eeuw werd. Troonopvolger Charles werd dertig en dat zou een mooi moment zijn om de troon te bestijgen… Maar eerst moest voor hem nog de perfecte vrouw worden gevonden… De rest is geschiedenis en 45 jaar later zit zijn moeder nog altijd stevig op de troon en schittert in felgekleurde outfits.

Grace Kelly – 1979


Drie jaar na haar 50ste verjaardag kwam ze om het leven bij een auto-ongeluk. Ze was al een stijlicoon, maar Grace, die ouder worden omschreef als ‘een marteling’, bleef door haar vroege dood in feite voor altijd jong.

Prinses Beatrix – 1988


Op haar vijftigste zagen we Beatrix veel. Op Koninginnedag 1988 doken de Oranjes onaangekondigd op in de Jordaan, waar ze de legendarisch geworden kus kreeg op de vrijmarkt. Legendarisch was ook haar kapsel waar geen windkracht tien ooit vat op kreeg. Een Maxima was ze nooit, ze was en is een vrouw van de inhoud die de verpakking minder belangrijk vond.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in