Amalia en Mojito gingen er dit weekend samen op uit.

Wat je noemt met de paplepel ingegoten, de paardenliefde van kroonprinses Amalia. Zij komt uit een lange lijn Oranje paardenfans. En is, zo leerden we afgelopen weekend in een uniek inkijkje, ook echt lekker actief in de paardensport.

Article continues after the ad

De kroonprinses deed mee aan een springconcours in Oud Gastel, waar ze bij toeval werd ontdekt door een lokale journalist die daar verslag kwam doen. Ineens stond er ene Amalia van Oranje aan de start. Dat doet ze wel vaker, dat soort wedstrijden. Vaak met een van haar ouders in het publiek.

Door de mediacode bestaan er geen recente foto's van Amalia met Mojito, maar in 2015 poseerde ze met haar zusjes en haar paard Safary

Samen met haar paard Mojito werd ze uiteindelijk 23e, maar genieten deed ze zeker, omringd door leeftijdsgenoten met dezelfde hobby.

Dat zich omringen met anderen met een liefde voor paarden is trouwens niet zo moeilijk, voor Amalia. Eigenlijk zijn bijna alle Oranjes dól op paarden, van overgrootvader prins Bernhard tot prinses Beatrix, papa en mama Willem-Alexander en Máxima en haar eigen zusjes.

Beeld: RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in