Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Amalia's eerste Prinsjesdag: dit kun je verwachten

Het wordt een dag van vele firsts voor de kroonprinses. Ga er maar aanstaan: middenin een beveiligingscrisis voor het eerst met je ouders mee naar Prinsjesdag. Dat moet voor de nodige kopzorgen hebben gezorgd. Want zelfs als je het nieuws rondom Amalia's veiligheid buiten beschouwing laat, komt e...

Amalia's eerste Prinsjesdag: dit kun je verwachten

Het wordt een dag van vele firsts voor de kroonprinses.

Ga er maar aanstaan: middenin een beveiligingscrisis voor het eerst met je ouders mee naar Prinsjesdag. Dat moet voor de nodige kopzorgen hebben gezorgd. Want zelfs als je het nieuws rondom Amalia's veiligheid buiten beschouwing laat, komt er veel op de prinses af morgen.

Morgen is een historisch moment: Amalia is 18 en is voor het eerst bij Prinsjesdag. Net zoals haar vader dat in 1985 voor het eerst was, en prinses Beatrix in 1956. Ze is bij het uitspreken van de troonrede én rijdt mee in de Glazen Koets, die dit jaar voor het eerst sinds de pandemie weer langs publiek in Den Haag rijdt.

'Nog even oefenen'

Die koets is wel een dingetje nog, zo onthulde Amalia al in het boek van Claudia de Breij. De Glazen Koets heeft namelijk echt mini-treetjes voor het in- en uitstappen en Amalia zei toen al: “Daar moet ik nog wel even op oefenen voor ik ermee naar de Staten-Generaal ga.”

Zo zal er wel meer geoefend zijn de laatste tijd. Van de balkonzwaai tot de geïnteresseerde blik tijdens, laten we wel zijn, een voor een achttienjarige niet al te interessante speech. En met het hoedje, we kunnen ons Amalia vandaag haast niet zonder voorstellen, want ook dat is iets helemaal nieuws voor de kroonprinses.        

Nóg een fotomomentje                                  

En dan is er het eresaluut nog, dit jaar weer eens een element tijdens Prinsjesdag. Na de balkonscène verzamelen de Oranjes zich op het achterplein van Paleis Noordeinde voor het eresaluut, dat eens in de vijf jaar plaatsvindt. Door de coronamaatregelen ging het in 2021 niet door.

Voor Amalia betekent het concreet nóg een fotomomentje na de koets, de Koninklijke Schouwburg en het balkon. Leuk voor ons, vast en zeker zenuwslopend vanaf de andere kant.

Volgend jaar met Alexia?

Volgend jaar doet Amalia het vermoedelijk allemaal aan de zijde van haar zusje Alexia, die dan óók 18 is geworden. Maar dit jaar staat ze er naast haar ouders en oom Constantijn en tante Laurentien nog alleen voor, als vertegenwoordiger van de nieuwe generatie. 

Een iconisch mode-, zwaai-, koets- en saluutmoment. Wij zitten er vandaag natuurlijk helemaal klaar voor.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in