De Britse Modebijbel Heeft Gesproken!

Leuke opsteker voor kroonprinsessen en aanstaande collega's Amalia en Elisabeth: ze staan beiden in de lijst van Meest Stijlvolle Prinsessen van de Britse Vogue. Het blad vindt dat de kledingstijl van Elisabeth vergelijkbaar is met die van Catherine, de hertogin van Cambridge.

"Ze wordt geregeld gespot in vrouwelijke outfits, die vaak gemaakt zijn door Belgische ontwerpers, maar ze weet zich ook tiptop te kleden voor formele events, bijvoorbeeld met lange blazers die ze draagt als jurk, met een ceintuur erover," zegt de lijst over Elisabeth van België. "Oog voor detail heeft ze eveneens. Met subtiele juwelen en matching accessoires weet ze haar looks altijd af te werken." 

Article continues after the ad

Amalia is de grande finale van de lijst en wordt geprezen om haar 'resolute benadering van Royal Dress' en voor het feit dat dat 'smart-casual' op haar 15de al helemaal onder de knie heeft. "Amalia heeft duidelijk haar eigen stijl”, zegt Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima in het AD. "Of het nu voor een koninklijke aangelegenheid is of informeel. Ze draagt jurken uit verschillende prijsklassen.”

Amalia is volgens Droogendijk wat minder flamboyant dan moeder Máxima: "De stijl van de prinses sluit aan bij haar eigen persoonlijkheid; krachtig, persoonlijk en met een goede visie op de maatschappij. Tijdens Koningsdag bijvoorbeeld, droeg ze oorbellen gemaakt door slachtoffers van huiselijk geweld. Ze wist ook het verhaal achter die oorbellen. Dat laat zien hoe maatschappelijk betrokken ze is.”

Andere stijlvolle prinsessen die we terugzien in de lijst van de modebijbel zijn onder anderen prinses Leonor (14) van Spanje, prinses Ingrid Alexandra (16) van ↑ Noorwegen, Pauline Ducruet (26) van Monaco (officieel geen royal, wel dochter van prinses Stéphanie) en prinses Alexandra (29) van Luxemburg.

Foto's (c) Brunopress, Belgische Monarchie, Kongehuset 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in