Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Amalia, Máxima en WA naar Noors royalfeestje

Het is gala-time voor prinses Amalia! Feest in Noorwegen, want daar wordt volgende week vrijdag alsnog de 18e verjaardag van prinses Ingrid Alexandra gevierd. Zij was in januari jarig, maar in tegenstelling tot het omstreden feestje van Amalia ging die van de Noorse beoogd  troonopvolger niet doo...

Amalia, Máxima en WA naar Noors royalfeestje

Het is gala-time voor prinses Amalia!

Feest in Noorwegen, want daar wordt volgende week vrijdag alsnog de 18e verjaardag van prinses Ingrid Alexandra gevierd. Zij was in januari jarig, maar in tegenstelling tot het omstreden feestje van Amalia ging die van de Noorse beoogd  troonopvolger niet door.

Vrijdag de 17e is het echter wel zover, met een knalfuif op het paleis, aangeboden door haar opa en oma koning Harald en koningin Sonja. Daarbij wordt een grote royal delegatie uit Europa verwacht. En ook uit Nederland lopen ze uit voor de dochter van Haakon en Mette-Marit.

Leeftijdsgenoot Amalia reist af voor haar eerste echte royal-gala met haar vader en moeder in haar kielzog. Zouden we dan toch het eerste tiaramomentje van onze prinses krijgen? 

Amalia en Ingrid Alexandra kennen elkaar vanzelfsprekend al jaren, hun ouders hebben er werk van gemaakt hun troonopvolgers een beetje aan elkaar te koppelen. Zo ook prins Christian van Denemarken en prinses Elisabeth van België. Estelle van Zweden is ook hecht met Ingrid Alexandra. En hoewel ze hebben aangegeven dat ze geen onderlinge app-groep hebben, is het tóch bijzonder als je allemaal zo'n unieke lotsbestemming hebt.

Dat moet haast een band scheppen.

Wij kunnen niet wáchten op de plaatjes van de 17e, al kun je je afvragen hoeveel foto's er echt van achter de paleismuren komen. Er worden beelden geschoten door een Noorse fotograaf en een Noorse cameraploeg, maar eerlijk is eerlijk: pas als die het veld ruimen zal het feestje écht goed beginnen.

Allerminst vraagt dit om een portret met alle royal genodigden met Amalia hopelijk in full glam naast haar ouders. Zin in!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in