De zestiende verjaardag van onze kroonprinses nadert met rasse schreden. En wie weet worden we zaterdag ook wel getrakteerd op een mooi nieuw portret van Amalia. In de tussentijd blikken we terug op haar officiële foto's tot nog toe.

Het hoort bij het leven van een (kroon)prinses: op de foto gaan. Soms voor een heel leger fotografen (zoals in Lech of bij de zomerfotosessie), soms voor één door het koningspaar uitverkoren topfotograaf (hoi Erwin Olaf!), en soms gewoon voor de camera van papa (die door de jaren heen vaak enthousiast foto's van zijn meiden maakte).

Sinds Amalia in 2003 ter wereld kwam, heeft ze heel wat afgeposeerd. Ze is er inmiddels goed in ("Net een model", schreven Duitse kranten na de laatste zomershoot. "Zó mediageniek", meldde een Spaanse krant) en gelukkig voor ons is haar weg naar 2019 goed vastgelegd en bewaard gebleven. Thank God voor digitale bestanden, zullen we maar zeggen.

In oktober 2006 kon ze het al

Article continues after the ad

2008: op de troon
2010: de zomerfotosessie

2012: voor de camera van papa

2014: officieel tiener

2016: groeispurt!

2017: papa wordt vijftig en Erwin Olaf komt langs. Wow!

2018: de topfotograaf maakt nieuwe familieportretten, het hele land in rep en roer want: HOE GEWELDIG ZIJN ONZE ROYALS!

2019: als een pro bij de zomerfotosessie

Beeld: RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in