Heftig rechtbanknieuws vanuit het koningshuis: vandaag (donderdag) komt een man voor de rechter die de kroonprinses bedreigde.

Je weet maar nooit wat er zich in iemands leven afspeelt. Dat blijkt maar weer nu, zo vlak na die mooie, zonnige Koningsdag, bekend wordt dat kroonprinses Amalia via Instagram bedreigd is door een 31-jarige Zwollenaar.

De man stuurde Amalia en haar goede vriend Brent dreigende berichtjes, die heel ver gingen. Zo bedreigde hij Brent met de dood, en Amalia met verkrachting. De man, Wouter G., zit momenteel in een Penitentiair Psychiatrisch Centrum.

Vandaag verschijnt hij (digitaal) voor de rechter, waardoor het hele verhaal nu naar buiten komt. Hij zou Amalia tussen 9 en 14 januari agressieve berichten hebben gestuurd en gedreigd hebben haar op te zoeken op school en op Koningsdag.

Article continues after the ad

Wat een opluchting zal het geweest zijn, geen fysieke Koningsdag

Het is nog onbekend op wat voor straf Wouter G. kan rekenen, maar vast staat dat de Oranjes hier ontzettend van geschrokken moeten zijn. En dat maar weer eens blijkt waarom Amalia een privé-account heeft op Instagram.

Wij wensen de familie veel sterkte op deze rare dag.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in