Amalia heeft fans ver buiten de landsgrenzen.

Dat we hier bij Nouveau dol zijn op onze kroonprinses, is inmiddels welbekend. Onze lezers zijn dat duidelijk ook: op artikelen over Amalia komen doorgaans ontzettend veel reacties binnen. Snappen we: we hebben een stoere, slimme, mooie kroonprinses, en dat belooft wat voor de toekomst.

Daar denken ze ook ver buiten onze landsgrenzen zo over, specifiek in Argentinië. Waar ze maar wat trots zijn op hun Reina Máxima en haar drie dochters, bij wie natuurlijk óók Argentijns bloed door de aderen stroomt.

Article continues after the ad

Rel

Na de zomerfotosessie van 2020 ontstond er in het Argentijnse al een rel, toen nota bene een Argentijns magazine Amalia als plus size bestempelde (en uiteindelijk excuses moest maken). Maar nu we in Nederland toch best een beetje geschrokken zijn van de persiflage van Amalia in de TV Kantine, is ook dat de Argentijnen niet ontgaan.

De Argentijnse online krant MDZ schreef een fel artikel over hoe de kroonprinses werd neergezet en in het verleden vaker mikpunt is geweest van pesterijen. Met de triomfantelijke kop: 'De spectaculaire evolutie van Amalia van Nederland'. Een artikel waarin zelfs onze eigen column van Sylvia Schaffrath nog even werd aangehaald. Om maar te laten zien dat de TV Kantine weliswaar heel populair is, maar dat de Oranje-aflevering bepaald niet bij iedereen in goede aarde viel.

Geweldige toekomst

De Argentijnen kijken niet zo anders dan wij naar Amalia. "Ze is een van de meest geliefde leden van de koninklijke familie. Toen ze haar eerste interview gaf werd dat alleen maar meer zo: ze was heel natuurlijk en goed voorbereid. En haar figuur is prachtig."

Om er nog maar een lekkere schep bovenop te doen schreef de krant ook dit: "Bovendien valt Amalia op door haar intelligentie. Ze loopt een jaar voor op haar klasgenoten (ze sloeg inderdaad een basisschoolklas over, red.) en leraren noemen haar een zeer ijverige leerling. Ze is een jonge vrouw met een geweldige toekomst én een belangrijke boodschap voor diegenen die de nadruk op haar gewicht leggen. Het wordt tijd om haar persoonlijkheid te gaan waarderen."

Hear hear!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in