We zoomen in op de details van Amalia's Koningsdagoutfit. Want die waren er veelvuldig.

Onze koningin-to-be weet heel goed dat alle ogen op haar gericht zijn, op Koningsdag. En kiest daarom voor een volledig afgestijlde look mét maatschappelijk betrokken details én persoonlijkheid. Dat belooft nog wat, voor als ze straks de scepter zwaait.

Het kettinkje 

Een vergeet-mij-nietje als knipoog naar de Alzheimer Stichting? Dat is het eerste wat veel mensen dachten over het kettinkje van onze kroonprinses. Ingezoomd blijkt het geen bloempje maar een klavertje vier van hartjes. Die verdacht veel lijkt op deze (peperdure) versie van Raven Diamonds in Beverly Hills. Misschien een sweet sixteen-cadeau van een trotse papa en mama? Máxima zagen we in elk geval nog nooit met deze ketting, dus het lijkt geen erfstuk. Amalia's eerste eigen diamanten? Het lijkt er zeker op!

Article continues after the ad

De armbanden

Een letterbandje met 'Amalia' erop. Een geknoopt bandje met een schelpje eraan. Een evil eye uit Griekenland... Met haar armbandjes laat Amalia écht haar eigen persoonlijkheid zien. Daar zit vast wel een geheime boodschap tussen die alleen haar BFF of een ander belangrijk persoon in haar leven opvalt.

De oorbellen

Die bungelende hartjes komen van het Amsterdamse SeeMe, dat zich inzet voor slachtoffers van huiselijk geweld. De oorbellen zijn handgemaakt door vrouwen die geweld hebben overleeft en wie de sieraden draagt is onderdeel van de #heartmovement, een beweging die geweld wil vervangen door liefde.

De schoenen

Die komen uit de zeer betaalbare ASOS Collection, al is dit model momenteel niet meer te shoppen. Wellicht brengt de shoppinggigant hem terug nu bekend is dat het Amalia-effect een rol speelt?

Het tasje

De maker hebben wij nog niet kunnen ontdekken, maar feit is natuurlijk dat Amalia graag gezien wilde worden met dit tasje, en met een complete look. Want het is niet alsof ze post proost ineens de deur uit zou rennen.

Beeld: Brunopress

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!