De Argentijnse ¡Hola! zet onze 'Princesa Rebelde' in de spotlights.

In Argentinië zijn ze er maar wat trots op dat ze in Nederland een koningin en drie prinsessen hebben rondlopen. De vijftiende verjaardag van prinses Alexia ging daar dan ook niet onopgemerkt voorbij.

De Argentijnse versie van Hello! Magazine (¡Hola! dus, daar een bijlage van de krant La Nacion) zette haar zelfs op hun cover. En dat lijkt ons toch een primeur, voor de middelste dochter van Willem-Alexander en Máxima.

Article continues after the ad

Tiener-capriolen

'Is zij de rebelse prinses van haar generatie?', luidt de covertekst over Alexia de Holanda. 'De dochter van Máxima wordt 15. Ze is Instagrammer, zingt, speelt gitaar en mensen praten over haar tiener-capriolen.'

En zo, eh, is het natuurlijk. Al zien wij hier in Nederland maar weinig van haar op privé ingestelde Instagram-account en TikTok natuurlijk, behalve wat er her en der uitlekt via vriendinnen. Dat van het zingen en gitaarspelen wisten we natuurlijk al lang. En als ze met tiener-capriolen bijvoorbeeld haar skistokken-gate en geweldige blikken bedoelen, ja dan snappen we dat óók.

Wat we ook helemaal begrijpen is dat Alexia een bloedje van een covermodel is, al zet dit kiekje haar wel héél rebels neer en is het bepaald niet zo dat ze alleen maar in de camera sneert. Hoe het ook zij: het zal haar eerste cover van velen zijn.

Quinceañera-prinses

"Ze heeft Máxima's avontuurlijke en extraverte geest geërfd", valt in het magazine te lezen. "Dat is ook een gevaar voor de quinceañera-prinses, die al kleine schandalen heeft veroorzaakt voor de koninklijke familie. Begin juni veroorzaakte een TikTok-video waarin ze een controversieel lied zong met vriendinnen veel gedoe in de Nederlandse samenleving." Mwah.

Ook wordt Alexia nog even vergeleken met prinses Leonor van Spanje. "Alexia is veel extraverter dan haar Spaanse tegenhanger. De dochter van Letizia en Felipe is verlegen en ingetogen, de middelste dochter van de Oranjes geniet wel van de aandacht."

Wij zeggen: never change Koninklijke Hoogheid.

Beeld: Hola, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in