Even aanvullen wordt lastig nu Royal Leerdam Crystal stopt.

Het huwelijksservies van  koning Willem-Alexander en koningin Máxima kwam er vandaan, net als de beroemde Oranjevaasjes.

Article continues after the ad

Dat waren unieke exemplaren die uitkwamen bij belangrijke gebeurtenissen binnen de koninklijke familie, zoals de vijftigste verjaardag van de koning.

Het meest recente vaasje kwam dit jaar uit ter gelegenheid van de viering van 75 jaar vrijheid en zal het laatste zijn. Royal Leerdam Crystal (prinses Beatrix was er zo dol op dat er regelmatig privé binnen wandelde) sluit haar deuren.

"Gezien de zwakke financiële positie van Royal Leerdam Crystal en de sombere financiële vooruitzichten die nog eens versterkt worden door de uitbraak van het coronavirus, zien wij ons helaas genoodzaakt de activiteit in Leerdam te sluiten’’, zei directeur Henk Schouten.

Het koningspaar heeft laten weten 'het zeer spijtig' te vinden dat de beroemde glasfabriek is gestopt. En nu maar hopen dat ze, met het oog op breuk, wat extra glazen hebben besteld.

Foto's (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in