Máxima en Willem-Alexander in 2005
Máxima en Willem-Alexander in 2005

Best in Máxima Next Level Looks.

De vraag of koningin Máxima de laatste zes jaar is veranderd, wordt vaak ontkennend beantwoord. Maar wie kijkt naar haar kledingkeuze, ziet toch al snel dat ze zich net een slagje meer ingetogen is gaan kleden in haar nieuwe functie. Gelukkig gaat ze af en toe nog wel even uitbundig los, alsof het weer even 2005 is. 

Voor het huwelijk van prins Pieter Christiaan en prinses Anita droeg Máxima dit goddelijke wagenwiel van Fabienne Delvigne. Hij was zo breed dat Willem-Alexander de hele dienst een beetje schuin naar links moest hangen. 

Article continues after the ad

Voor deze klassieker moest een hele fazant sneuvelen, maar in combinatie met de klokmouwen was ze in 2010 de absolute ster van het huwelijk van prins Guillaume en prinses Stéphanie van Luxemburg, op de bruid na, uiteraard.

Niemand die écht verrukt was van dit fashion-equivalent van een raketje, maar het moet gezegd worden: she owned it.

Ze was de auto nog niet uit, of Máxima's fashion followers hadden deze look al de Kermit gedoopt. Misschien een béétje aan de matchy-matchy kant, maar iedereen werd er in ieder geval wél vrolijk van. 

Dus, je bent koningin Rania van Jordanië en je hebt al niet zo'n zin in een staatsbezoek aan Nederland. En dan kom je met je casual chic workwear naast een collega te staan die nog nooit een volant, ruche of tulband heeft gezien die haar niet beviel. Deze Fashion Battle was binnen een halve seconde beslist. 

Ja, het lijkt een roze slab.

En ja, aan de achterkant is ie blauw. Het is een soort Royal Gender Reveal Party van Roksanda in de vorm van een kek jumpsuit. Niet voor iedereen, wel heerlijk Máximaal. 

Alleen iemand met een indrukwekkend kledingbudget kijkt naar een knalgele avondjurk met strookjes die slechts één à twee keer gedragen zal worden en denkt dan: 'Goede aankoop!' Zonnig stond het wel, in Paleis Noordeinde. 

Funky onesie van Etro naar een première? That's how she rolls. Mét enorme strik, uiteraard. 

India inspireerde Máxima tot niet alleen weer eens een fijn wagenwiel van een hoed...

...maar ook tot dit fabuleuze exemplaar. Ze kan het hebben!

Het was misschien een beetje overdressed voor het huwelijk van haar broer Juan in 2014, maar vooruit - het was in Wenen. Als je daar overdag geen baljapon, cape en en halve diamantmijn kunt dragen, waar dan wel? 

Foto's (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in